GUILLEM ALONSO

Neix a Barcelona el 1973. A l’edat de vuit anys es posa les seves primeres sabates de claqué. Ha rebut vàries beques de la Generalitat de Catalunya per estudiar claqué a Nova York amb ballarines i ballarins com Brenda Bufalino, Barbara Duffy i Savion Glover, entre d’altres.

El 1993 va guanyar el primer premi del Campionat Mundial de Claqué a Suïssa, organitzat per la IDO (International Dance Organization).

Ha format part de les millors companyies de claqué dels Estats Units, com l’ American Tap Dance Orchestra, Manhattan Tap i The Tap Collective (Nova York), i també Steps Ahead (Los Ángeles), amb les quals ha actuat per els Estats Units i Europa.
A Espanya, ha ballat als espectacles ‘Keatoniana’, ‘New Orleans Jazz Tap’ i ‘Sax Tap’. Ha ballat i coreogra at ‘El Nas Vermell’ i ‘Scandal’, i ha actuat a l’entrega dels Premis Goya 1999 amb Rosa M. Sardà. Ha estat l’organitzador i presentador de les Tap Jams, sessions setmanals d’improvisació de claqué a la Cova del Drac de Barcelona.
Durant les temporades 2000-2001 i 2001-2002 ha estat ballarí solista de claqué a l’espectacle ‘Fire Of Dance’ amb el qual ha girat per Polònia, Alemanya, Àustria, Itàlia, Suècia, Suïssa, Noruega, Holanda, Eslovàquia, Hungria i Bèlgica. Durant el mes de setembre de 2001 va actuar a Broadway en el New Victory Theatre (Nova York) amb l’espectacle ‘La Vida Es Ritmo’, el qual ha co-creat amb la companyia Camut Band. Aquest mateix espectacle ha girat pels festivals d’ Edimburg (Escòcia), Toronto (Canadà), New Haven (Estats Units), Greenwich (Gran Bretanya) i Tàrrega (Espanya).

És un dels pocs ballarins que practiquen l’estill de ball sand dance (ball de sorra), amb el qual ha guanyat prestigi i reconeixement internacional.
Guillem Alonso ha estat, com a professor i organaitzador, l’ impulsor d’una nova genera- ció de ballarins de claqué a Barcelona. Actualment dirigeix l’Escola Luthier Dansa (Barce- lona), on organitza la seva Formació Professional de Claqué oberta a ballrines i ballarins d’arreu del món.

Va guanyar el Premi Dansacat 2010 en reconeixement a la seva trajectòria professional.